Stage

De master in gender en diversiteit biedt studenten de gelegenheid om via de stage hun kennis en inzichten, opgebouwd in de theoretische en thematische opleidings-onderdelen, te koppelen aan praktijkervaring.

Studenten die kiezen voor een korte stage (5 ECTS) voeren gedurende 3 weken een beperkt aantal gender- en/of diversiteit gerelateerde stage-opdrachten uit in een bedrijf of organisatie. Zij analyseren hun observaties en stage-opdrachten en rapporteren hierover in een Stageverslag, vanuit gender- en diversiteitstheoretische denkkaders.
Download PDF Studiefiche Korte Stage

Studenten die kiezen voor een langere stage (10 ECTS) voeren gedurende 6 weken een aantal gender- en/of diversiteit gerelateerde stage-opdrachten uit in een bedrijf of organisatie. Zij analyseren hun observaties en stage-opdrachten en rapporteren hierover in een Stageverslag, vanuit gender- en diversiteitstheoretische denkkaders.
Downlad PDF Studiefiche Lange Stage

 

Integratievak Stage

Studenten starten normaliter ten vroegste hun stage de eerste dag van het academiejaar (*) en eindigen hun stage niet voor ze alle vaste stamvakken uit de master Gender en Diversiteit hebben gevolgd. Het opleidingsonderdeel Stage is immers een integratievak waarin de kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes die werden verworven in andere opleidingsonderdelen, geïntegreerd, toegepast en verder ontwikkeld worden.

(*) afwijkingen zijn enkel toegestaan voor studenten die hun master spreiden over twee of meer jaar.

 

Stagehandleiding en stageplaatsen

Van zodra studenten zijn ingeschreven voor de masteropleiding Gender & Diversiteit krijgen zij (via hun UGent account) toegang tot Ufora, het elektronische leerplatform van de UGent. Op dit leerplatform vinden studenten, vanaf september, de uitgebreide Stagehandleiding voor studenten. Zie Ufora-webpagina ‘INFOSITE Master of Arts in gender en diversiteit’ en/of het vak ‘Stage’.

Vanaf de start van het academiejaar vinden studenten die ook effectief zijn ingeschreven voor het vak ‘Stage’ op de Ufora-webpagina ‘Stage’ een lijst van mogelijke stageplaatsen en -vacatures. Deze lijst wordt in de loop van het academiejaar regelmatig bijgewerkt.

In afwachting van de start van het academiejaar kunnen studenten de webpagina ‘Stageplekken’ op deze site raadplegen, met enkele voorbeelden van organisaties waar studenten eerder stage liepen.

Buitenland

Studenten kunnen ook in het buitenland stage lopen. Hiervoor zijn er financieringsmogelijkheden, zoals reisbeurzen voorzien. Let op: de deadlines voor aanvraag van een reisbeurs liggen doorgaans een jaar voor afreis.

Studenten die een financiering ambiëren, lezen vooraf VERPLICHT de Stagehandleiding Gender & Diversiteit. Om hun learning agreement in orde te brengen, dienen studenten immers eerst te beschikken over een door de opleiding G&D vooraf goedgekeurd document ‘Deel I – Stageopdrachten’

Deadline stageverslag

De deadline voor het indienen van het stageverslag voor de Korte en de Lange Stage staat vermeldt in de stagehandleiding.

Beoordeling stage

Het eindcijfer van de stage wordt samengesteld op basis van de opleidingsonderdelen: onderdeel 1: de evaluatie door de stage-instelling (40%); en onderdeel 2: Stageverslag (60%). Studenten moeten slagen voor onderdeel 2 en op onderdeel 1 minstens een delibereerbaar cijfer halen om geslaagd te zijn.

Vragen? Stages.Magedi@ugent.be